Thajská zelená rýže

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kokosové mléko vložíme do mixéru, přidáme stroužky česneku, chilli papričky zbavené semínek (kdo má rád opravdu ostrá jídla, může semínka ponechat), zázvor a koriandrové stonky (bez lístků, které použijeme později) a vše rozmixujeme na jemnou kašičku.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme kešu oříšky, celý pepř, hřebíček a skořici a pod pokličkou restujeme asi minutu. Pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, promícháme a společně smažíme na středním ohni 5 - 8 minut. Když cibule zesklovatí, přisypeme do pánve rýži, znovu zamícháme a vaříme 2 - 3 minuty. Pak přilijeme rozmixovanou směs koření s kokosovým mlékem a na mírném ohni dále vaříme 2 - 3 minuty. Směs podle chuti osolíme, přilijeme 4 dl horké vody a pod pokličkou pomalu dusíme asi 7 minut. Pak vmícháme brokolici nasekanou na drobné kousky a necháme ještě 10 minut odpočívat.

Mezitím na rozehřátém oleji pozvolna opečeme opláchnuté a osolené houby shiitake a uložíme je v teple (nezakrýváme je, aby zůstaly křupavé).

Na závěr do rýže přidáme limetkovou šťávu a nasekané špenátové listy a koriandrové lístky a podáváme ji s opečenými houbami.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...