Slaný závin s bramborami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Rajčata nakrájejte na tenká kolečka nebo na kostičky, cibuli nakrájejte na tenké proužky (pokud máte naťovou, nakrájejte i nať).

Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na pomoučeném vále na plát asi 3 mm tenký. Pláty trošku potřete olejem. Doprostřed nasypte podélně do pruhu polovinu nastrouhaných brambor, osolte je a posypte provensálskou směsí. Brambory poklaďte polovinou rajčat a cibule, na ně rozdrobte polovinu sýra a vše ještě trošku posypte provensálskou směsí. Plát zaviňte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem, na několika místech propíchněte vidličkou a potřete vejcem rozkvedlaným se lžičkou studené vody. Stejným způsobem připravte i druhý závin.

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, po pěti minutách teplotu snižte na 180 °C a záviny upečte dozlatova. Podávejte teplé nebo studené.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Plát těsta zkuste potřít olejem rozmíchaným s utřeným stroužkem česneku. Záviny můžete před pečením posypat sezamovými semínky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...