Čokoládové trubičky

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 - 3 mm a nakrájíme ho na pruhy asi o 2 cm užší, než je délka trubiček. Každý pruh rozkrájíme na kousky dlouhé jako délka trubičky.

Plátky těsta obtočíme podél formiček na trubičky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 8 minut. Hotové trubičky necháme lehce zchladnout a stáhneme je z formiček.

V kastrůlku přivedeme k varu smetanu s likérem. Přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu a odstavíme. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nevychladne. Do zchladlého základu po částech zašleháme změklé máslo a krém necháme mírně ztuhnout v lednici.

Trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem. Nakonec trubičky ozdobně probarvíme čokoládovými polevami.

Recept na čokoládové těsto najdete .

Poznámka k receptu

Aby byly trubičky ještě čokoládovější, potáhněte je tmavou nebo bílou čokoládovou polevou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...