Finské kořeněné sušenky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kukuřičný sirup nebo med smíchaný s melasou přivedeme k varu, přimícháme pomerančovou kůru, skořici, zázvor, hřebíček a margarín, odstavíme z ohně a dále šleháme, dokud směs nevychladne. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku se sodou a vychladlou směs a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme fólií a uložíme přes noc v chladu.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a formičkami z něj vykrojíme různé tvary (například soby, stromečky, tuleně apod.). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, lehce je potřeme vodou, posypeme skořicovým cukrem a pečeme dozlatova asi 8 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...