Kynuté knedlíky s meruňkami

Seznam surovin

Postup přípravy

Do mísy nasypte mouku se špetkou soli. Stranou udělejte důlek, do kterého dejte vlažné mléko, rozdrobené droždí a cukr a nechte droždí vzejít. Přidejte žloutky, vlažné máslo a vypracujte nelepivé těsto, které nechte na teplém místě nakynout.

Těsto rozdělte na stejně velké kousky, do každého zabalte meruňku, rozložte je na vále, zakryjte utěrkou a nechte chvíli kynout. Potom knedlíky otočte a ještě je nechte kynout.

Knedlíky vložte do vroucí vody, vařte 5 - 8 minut (podle velikosti). Uvařené vyjměte z vody, hned natrhněte nebo propíchněte vidličkou, aby vyšla pára. Rozdělte knedlíky na talíře, posypte strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelijte rozehřátým máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde