Sušenkové řezy v čokoládě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mentolové bonbóny nasypeme do kastrůlku, zalijeme je smetanou, povaříme tak dlouho, dokud se bonbóny nerozvaří, a směs necháme zchladnout. V míse smícháme mouku, cukr, vejce, změklé máslo a sušené mléko, přilijeme mentolovou smetanu a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.

Připravíme si vhodnou vyšší formu (například obdélníkovou) a vyložíme ji mikrotenovou fólií. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na pláty odpovídající velikosti formy. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, v troubě vyhřáté na 160 °C je upečeme dorůžova a necháme vychladnout.

Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v mikrovlnné troubě nebo v misce ponořené do horké vodní lázně a vrstvičku čokolády nalijeme na dno připravené formy. Položíme na ni upečený plátek těsta, nalijeme na něj další vrstvičku čokolády a takto postupujeme, dokud nenaplníme formu. Vše necháme v chladu ztuhnout a před podáváním necháme pláty asi hodinu při pokojové teplotě lehce povolit, aby nepopraskaly, a teprve pak je nakrájíme na řezy.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...