Jogurtové řezy

Seznam surovin

Na krém:

Postup přípravy

Vejce ušleháme s fruktózou do pěny, vmícháme rozehřátý vlažný tuk a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu s vyššími okraji. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 25 minut. Korpus necháme vychladnout a potřeme jej tenkou vrstvou zavařeniny.

Meruňky necháme na sítu odkapat a osušíme je v papírové utěrce. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a pak ji rozpustíme v horké vodní lázni. Jogurt ušleháme s fruktózou, smetanou, vanilkovou esencí a se želatinou a krém rovnoměrně rozetřeme na korpus. Tři meruňky si dáme stranou a zbylé rozložíme na korpus. Vše necháme v lednici 2 hodiny tuhnout.

Želé připravíme podle návodu na obalu, přelijeme jím moučník a necháme jej v lednici 4 hodiny tuhnout. Hotový moučník nakrájíme na řezy a ozdobíme je šlehačkou a kouskem meruňky.

Recept obsahuje 8 918 kJ (bílkoviny 38,2; sacharidy 254 g; tuky 122,7 g)

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde