Jablečný chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřete s cukrem a žloutky do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a perníkovým kořením a smíchejte ji s cukrem.

Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte, přidejte k nim rozinky a 100 g ořechů. Jablka vmíchejte do máslové pěny, přisypte mouku s cukrem a vypracujte hladké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Těsto rozetřete do dobře vymazané a moukou vysypané formy a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Chlebíček upečte dozlatova a vyzkoušejte špejlí, zda je dobře propečený. Dejte ho trochu vychladnout, potom vyklopte z formy a přendejte na drátěnou mřížku. Připravte čokoládovou polevu a potřete s ní vychladlý chlebíček. Povrch posypte nasekanými ořechy a nechte polevu ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde