Krémový koláč s malinami

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mleté oříšky opražte a nechte vychladnout. Z mouky, oříšků, másla, žloutků, citronové kůry, vanilky a 2 lžic studené vody připravte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu půl hodiny odležet. Těsto tence rozválejte na pomoučněném vále a vyložte jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu i s okrajem.

Položte na ně pečicí papír, zatižte ho suchým hrachem, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 minut. Potom papír i s luštěninou vyjměte a koláč dopečte dozlatova. Nechte ho 5 minut chladnout, vyndejte z formy, položte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Želatinové plátky namočte do studené vody. Do kastrolu nalámejte čokoládu, přidejte polovinu cukru, kakao, 300 ml vody, chilli koření, uveďte do varu a velmi zvolna ohřívejte a míchejte 5 minut, dokud čokoláda nezhoustne.

Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a zašlehejte do něj zbylý cukr. Čokoládu odstavte, do horké přimíchejte vyždímané plátky želatiny, likér a nakonec po částech metlou vmíchejte sníh.
Krém nalijte do upečeného korpusu, nechte vychladnout a ztuhnout.

Koláč ozdobte malinami a podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde