Jogurtové koláčky s malinami

Seznam surovin

Na žmolenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechny přísady na žmolenku smícháme v misce, rozemneme prsty a necháme vychladit.

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Přidáme cukr (1 lžíci si necháme stranou), sůl, citronovou kůru a přilijeme jogurt rozmíchaný se žloutkem a vlažným rozpuštěným máslem. Z bílku ušleháme sníh, na závěr do něj zašleháme zbylou lžíci cukru a zlehka ho vmícháme do připraveného těsta.

Těsto nalijeme do košíčků z papíru na pečení, na těsto rozdělíme maliny a posypeme je připravenou žmolenkou. Koláčky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 20 minut (podle velikosti formiček).

Hotové koláčky necháme prochladnout, pak je opatrně vyloupneme z košíčků a poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Na upečení koláčků můžete použít i silikonovou formu na malé bábovičky – muffiny. Nebo kovové formičky na košíčky, které, pokud nejsou ze silikonu, musíte nejprve vymazat tukem a vysypat moukou.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...