Dvoubarevný koláč s meruňkami

Seznam surovin

  • meruňky 500 gramů (čerstvé, nebo mražené)

Na tmavé těsto:

Na tvarohové těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na tmavé těsto smícháme obě mouky se solí, práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Do kefíru zamícháme kakao a přidáme ho k mouce. Vmícháme vejce a olej a těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

Na tvarohové těsto smícháme tvaroh s vejci, oběma druhy cukru, solí a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléce. Těsto nalijeme na tmavé těsto na plechu a několika tahy vidličkou vyrobíme mramorování z obou těst.

Na povrch koláče rozložíme půlky meruněk, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Hotový koláč nakrájíme na čtverečky a vystačí asi na 10 - 12 porcí.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte meruňky, použijte jiné ovoce (čerstvé nebo mražené). Výborné jsou například maliny a nebo borůvky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...