Pečený cheesecake s ricottou a ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 20 cm (se dnem, které lze oddělit) vymažte máslem. Sušenky rozemelte najemno, smíchejte s rozehřátým máslem, rozprostřete na dno formy a umačkejte.

Ricottu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, med, citronovou kůru a vanilkový extrakt rozmíchejte ručním mixérem dohladka. Vidličkou rozmačkejte 100 g ovoce a vmíchejte ho do směsi. Poté směs vlijte do formy na sušenkový základ a lehce formou klepejte tak, aby směs vytvořila rovnou vrstvu. Pečte 40 - 45 minut, dokud cheesecake lehce nezezlátne.

Po vyjmutí z trouby zakryjte fólií a na teplém místě nechte zchladnout. Poté cheesecake vložte do ledničky a nechte ho tam do druhého dne.

Nožem objeďte okraje formy a cheesaceke vyjměte. Povrch dezertu posypte zbývajícím ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte pravý vanilkový extrakt, použijte vanilkový lusk. Rozkrojte ho podélně, semínka pomocí nože vyškrábněte a přimíchejte do ricotty.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...