Minilaskonky s oříškovou náplní

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky a polovinu krupicového cukru dejte do nádoby a tu vložte do horké vodní lázně. Ušlehejte do pěny, potom odstavte, přidejte zbylý krupicový cukr a vyšlehejte dotuha. Zlehka vmíchejte prosetý moučkový cukr a mleté oříšky.

Hmotou naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem placičky asi 0,5 cm vysoké. Polovinu z nich posypte nasekanými oříšky a vložte do trouby vyhřáté na 120 °C. Cukroví pečte (sušte) 50 minut, vyndejte, nechte vychladnout a potom opatrně oddělte od papíru.

Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink, za občasného míchání ho nechte vychladnout a potom do něj zašlehejte cukr. Čokoládu nechte rozehřát a vlažnou ji spolu se změklým máslem zašlehejte do pudinku.

Krémem potřete půlky laskonek a přiklopte půlkami s oříšky. Nechte je asi hodinu v chladu ztuhnout a podávejte.

Hodnocení: 4,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...