Čokoládový dort "Sacher"

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s třetinou cukru a žloutky do pěny. Přilijeme vlažnou rozehřátou čokoládu a znovu vše utřeme do hladka. Bílky ušleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu. Mouku smícháme s kakaem a mletými mandlemi. Do máslové hmoty postupně střídavě vmícháme moučnou směs a sníh, těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut.

Mezitím svaříme zavařeninu s vodou a ochutíme pálenkou. Upečený korpus necháme vychladnout, pak ho podélně rozkrojíme, pláty potřeme ochucenou zavařeninou a opět spojíme k sobě.

Vodu svaříme s cukrem na silnou nit (když do směsi ponoříme hrot vidličky a vytáhneme ji, musí se za ní táhnout nit). Přidáme kakao a nastrouhanou čokoládu, krátce provaříme a vymícháme do husté polevy.

Dort přelijeme polevou a necháme zaschnout.
Poleva:

Poznámka k receptu

Dort podávejte s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...