Borůvková Charlotta

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Borůvky necháme rozmrazit přes noc v sítu v lednici. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Potom opatrně po lžících přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vodu. Plech vyložíme papírem na pečení, těsto na něj rozetřeme ve stejně silné vrstvě a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 5 minut.

Upečený plát vyklopíme na utěrku, pečicí papír pokapeme vodou a sloupneme. Plát potřeme džemem a pomocí utěrky srolujeme.

Roládu nakrájíme na 2 cm silné plátky. Mísu o průměru 28 cm vyložíme fólií a obložíme plátky rolády. Fólii přilepíme izolepou, aby neklouzala.

Smícháme cukr se sektem a přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do ušlehané smetany vmícháme borůvky, želatinu a krém. Navrch položíme korpus a zatížíme.

Hotový dort necháme do druhého dne ztuhnout v lednici. 30 minut před podáváním ho překlopíme na rovný podnos a mísu opatrně sejmeme.

Recept na piškotové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Charlotta nemusí být nutně borůvková, dejte do ní ovoce, které máte nejraději.

Hodnocení: 3,7/5

Hodnotilo: 3

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...