Linecká kolečka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr a změklé máslo, přidáme žloutky a citronovou kůru a vypracujeme pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout.

Pak těsto rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát silný 2 mm, vykrojíme z něj tři nebo čtyři velikosti koleček a v polovině z nich ještě vykrojíme kulatý střed. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 170 °C.

Ihned po upečení kolečka sundáme z plechu a po vychladnutí slepíme k sobě vždy dvě stejně velká kolečka (plné a s vykrojeným středem) rozmíchanou marmeládou. Necháme je v uzavřené nádobě alespoň 3 dny uležet a před podáváním je poprášíme moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde