Košíčky s lahodnou pěnou

Seznam surovin

Na čokoládovou pěnu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, moučkového cukru, mletých mandlí, kakaa, změklého másla a vejce vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na menší kousky a vtlačíme je do vymazaných formiček na malé košíčky. Položíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 16 minut. Po vychladnutí košíčky opatrně vyklepneme z formiček.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme je v misce ponořené do horké vodní lázně. Z bílků ušleháme pevný sníh. Cukr a vodu svaříme v kastrůlku téměř na karamel a tenkým pramínkem ho vešleháme do připraveného sněhu. Metličkou pak zlehka vmícháme rozpuštěnou čokoládu, přimícháme brandy a nakonec ušlehanou smetanu.

Pěnu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ji do košíčků a každý ozdobíme kandovanou višní.

Poznámka k receptu

Kandované višně můžete předem namočit do rozehřáté tmavé čokolády a nechat zaschnout.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...