Celerová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celer dobře opereme a nakrájíme na dílky, které ještě nakrájíme na malé kostky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájené cibulky. Přidáme celer a krátce vše podusíme.

Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni, dokud celer nezměkne. Pak vše rozmixujeme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Do hotové polévky přidáme rozmíchaný žloutek a případně ji ještě dochutíme.

Jednotlivé porce můžeme na talíři posypat petrželkou nebo osmaženými kostičkami bílé veky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde