Telecí pečeně s rozmarýnem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso omyjte, osušte a vykostěte. Potřete ho podrceným rozmarýnem, česnekem, solí, pepřem, olejem a nechte chvíli rozležet.

Pánev vytřete olejem, nechte rozpálit a opečte na ni maso ze všech stran. Přendejte ho do pekáčku, posypte ještě troškou rozmarýnu, pokryjte plátky slaniny, přidejte i kosti, podlijte vodou a vložte do
trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách teplotu stáhněte na 180 °C a maso upečte doměkka.

Během pečení podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Když je maso měkké, kosti odstraňte a šťávu zahustěte kuličkou uhnětenou z másla a hladké mouky (nebo hotovou jíškou).

Poznámka k receptu

Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde