Filet z mořského okouna

Seznam surovin

Na salát:

Postup přípravy

Filet z mořského okouna
Ryby očistíme a nakrájíme na filety. Po očištění ryby stáhneme z kůže a vykostíme. Marináda promícháme všechny ingredience do hladka. Naložíme ryby do marinády na 2 hodiny.

Obalení ryby:
vyndáme ryby z marinády a obalíme v Panko ( japonské strouhance) ze všech stran.

Smažíme na slunečnicovém oleji při teplotě 180 stupňů po dobu asi 6 minut dozlatova. Po osmažení lehce osolíme a podáváme s kouskem limetky.

Bramborový salát
Omyjeme zeleninu. Do hrnce dáme vařit brambory a mrkev, vaříme doměkka cca 40 minut. V dalším hrnci s vodou a špetkou soli uvaříme vejce, cca 14 minut. Po uvaření necháme vychladnout na pokojovou teplotu a oloupeme.

Nakrájíme zeleninu na kostičky o velikosti cca 1 centimetru. Dáme všechny ingredience do mísy a promícháme. Ozdobíme a servírujeme.

Křupavá pažitka
V hrnci s olejem o teplotě 150°C smažíme pažitku po dobu 30 sekund, poté vyjmeme a položíme na savý papír.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde