Masové knedlíčky s rajskou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Postup přípravy

Nejdříve připravíme omáčku. V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a při střední teplotě mícháme, dokud mouka nezezlátne. Přilijeme studený vývar, rozšleháme a přivedeme opět k varu. Vmícháme protlak, přidáme koření, lehce osolíme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut. Pak z omáčky vyjmeme koření, rozmixujeme ji ponorným mixérem a dochutíme cukrem a solí.

Kostičky housek zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso smícháme se sýrem a solí a když začne směs houstnout, po částech vmícháme namočené housky a směs necháme asi 5 minut odpočinout. Pak z ní utvoříme v mokrých dlaních knedlíčky o průměru asi 3 - 4 cm, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.

Knedlíčky vyjmeme z vody a po odkapání je obalíme v petrželce nebo pažitce. Na talíře rozdělíme rajskou omáčku, přidáme knedlíčky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde