Masové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Seznam surovin

Postup přípravy

Zpěňte na 2 lžících oleje nakrájenou šalotku, přidejte 500 g na kostičky nakrájených rajčat, rajský protlak, osolte, opepřete, zalijte 250 ml zeleninového vývaru, lžící citronové šťávy a krátce
poduste.

Umelte 500 g libového masa (vepřové, hovězí, jehněčí). Dejte ho do mísy, přidejte vejce, 2 prolisované stroužky česneku, drobně nakrájenou šalotku (předem ji lehce opečte na trošce oleje), 2
vrchovaté lžíce jemně nasekané zelené petrželky a máty. Směs důkladně vymíchejte a nakonec zahustěte podle potřeby jemnou strouhankou.

Ze hmoty udělejte malé knedlíčky. Opečte je na 4 lžících oleje ze všech stran, zalijte je omáčkou (můžete ji přecedit) a povařte do zhoustnutí omáčky. Dochuťte cukrem, skořicí a citronem, posypte
bazalkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde