Králík po řecku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmraženého králíka naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme oreganem, mátou a bazalkou. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme odležet asi 2 hodiny. Porce rozložíme do pekáčku, přidáme nakrájená rajčata, nakrájené cibule a na plátky nakrájené stroužky česneku. Přiklopíme a pečeme doměkka v troubě vyhřáté na 160 °C asi hodinu.

Omytý lilek, cuketu a papriku nakrájíme na kousky. Lilek osolíme, necháme vyslzet a pak jej otřeme papírovou utěrkou. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme nejdříve lilek, přidáme papriku, krátce orestujeme a nakonec přidáme cuketu. Zeleninu osolíme a odstavíme ze zdroje tepla.

Do zeleniny vmícháme vypečenou šťávu z králíka, přidáme olivy a převaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, doplníme porcí masa a podáváme s opečenými bramborami, těstovinami nebo rýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...