Korejská křidélka

Seznam surovin

Na křidélka:

Na marinádu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme marinádu. Všechny přísady kromě kukuřičného škrobu smícháme v pánvi a pomalu zahříváme za občasného zamíchání asi 6 minut, dokud se cukr nerozpustí a ocet nevypaří. Přilijeme kukuřičný škrob rozmíchaný v 1 a 1/2 lžíci vody, krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme z ohně.

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme je a obalíme v kukuřičném škrobu. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme větší množství oleje, vložíme do něj připravená křídla a smažíme 8 minut. Vyjmeme je a necháme 5 minut odkapat na drátěné podložce. Pak je znovu vložíme na 8 minut do rozpáleného oleje, vyjmeme je a necháme odkapat na papírových utěrkách, abychom z nich odsáli přebytečný olej.

Teplou marinádu nalijeme do větší mísy, přidáme křidélka, důkladně je marinádou obalíme a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Na obalení křidélek marinádou můžete použít větší plastový sáček, do kterého nalijete marinádu, přidáte křídla, sáček dobře uzavřete a důkladně jím potřesete.

MIRIN je bílé, jemné, nasládlé víno s nízkým obsahem alkoholu. Říká se mu také slazené saké. Mirin se nikdy nepije samotný, používá se pouze na vaření.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...