Sýrová terinka s vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse prošleháme lučinu s tvarohem, směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní nasekané bylinky.

Formu na biskupský chlebíček vyložíme mikrotenovou fólií a dno i stěny formy pokryjeme plátky šunky tak, aby se mírně překrývaly a ještě přečnívaly přes okraje. Dno pokryjeme polovinou bylinkové směsi, na ni rozložíme v řadě za sebou oloupaná celá vejce a rozetřeme na ně zbylou směs. Vršek zakryjeme přečnívající šunkou, mírně vše stlačíme, překryjeme fólií a necháme v chladu ztuhnout asi 2 - 3 hodiny.

Hotovou terinku opatrně vyklopíme z formy na talíř, stáhneme z ní fólii a nakrájíme ji na porce. Podáváme ji s čerstvým pečivem nebo opečeným toastovým chlebem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...