Carpaccio z mozzarelly

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu rukoly a petrželku s pažitkou nasekáme nahrubo, vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přilijeme olej a rozmixujeme dohladka. Směs necháme v mixéru a po 5 minutách ji znovu mixujeme asi 1 minutu. Toto zopakujeme ještě asi dvakrát, dokud olej nezíská hezky zelenou barvu. Pak olej nalijeme na 4 talíře tak, aby je jen lehce pokryl (olej, který zbyde, si ponecháme).

Mozzarellu necháme odkapat, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme v kruzích na talíře. Pokapeme ji zbylým olejem a doplníme zbylou polovinou rukoly.

Poznámka k receptu

Carpaccio podávejte s čerstvou bagetou, mlýnkem na pepř a zbylým ochuceným olejem, do kterého si po nalití na talíř můžete bagetu namáčet. Je to opravdu vynikající.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...