Poctivá tlačenka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zalijte vodou koleno, nožičky, libové vepřové maso, jazyk, ledvinky, přidejte koření a dejte vařit. Během vaření přidejte nakrájenou cibuli, sůl a pepř a ke konci přidejte na 10 minut játra. Měkké maso vyndejte, kůže sloupněte a vraťte ještě vařit do vývaru. Trošku vývaru nalijte na talířek, dejte ho na chladné místo a nechte ztuhnout. Je-li vývar dost tuhý, přeceďte ho, není-li, ještě jej povařte.

Maso a játra nakrájejte na kostičky, jazyk sloupněte, nakrájejte a přidejte k masu, zalijte vývarem a podle chuti ještě osolte a opepřete.

Tlačenkovou fólii na jedné straně pevně zavažte potravinářským provázkem, naplňte masovou směsí a zavažte i druhou stranu. Váleček zavěste na vařečku do větší nádoby s vroucí vodou a zvolna vařte 40 minut. Potom tlačenku otočte a ještě půl hodiny vařte.

Tlačenku vyndejte a nechte v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...